Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Lamminkankaan Lähde

Sijainti ja yhteystiedot

Pientila 22 km Saarijärven kaupungin keskustasta
Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi, ranska, saksa, italia

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Lamminkankaan Lähde -tilan vuokraustoiminnan tarkoituksena on tarjota siellä asuville luonnon tuomaa hyvinvointia ja energiaa. Arkisesta ympäristöstä irtautuminen voi tuoda tervetullutta vapautumisen tunnetta.

Itsepalveluun perustuva majoittuminen tapahtuu 7 erikokoisessa ja-tasoisessa mökissä sekä aitoissa, jotka on sisustettu kodinomaisesti.

Mökkejä vuokrataan toukokuusta syys- tai lokakuun loppuun. Lamminkangas, tilan päärakennus, on vuokrattavissa myös talvella. Majoitusvaihtoehtoja löytyy  2 hengen yöpymisaitasta ja riihestä tasokkaaseen 10 hengen asuntoon. Rakennukset sijaitsevat omissa pihapiireissään 10 ha:n alueella. Niillä mökeillä, jotka sijaitsevat ylhäällä mäellä, on myös erillinen ranta-alue saunoineen ja veneineen.

Lamminkankaan Lähteellä käy paljon lomailijoita varsinkin kesällä. Syksystä kevääseen se myös tarjoaa asuin- ja työtiloja etätyöntekijöille, toimien residenssinä ja retriittinä.  Monine rakennuksineen se sopii hyvin myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Viljelypalstaa voi myös vuokrata mökkien tai aittojen yhteydessä edullisesti. Muun muassa Kukkula-ja Ahkula-aittoja (2 vuodetta, oma pienoiskeittiö ja ulkokäymälä) voi vuokrata tietyiksi kesäviikoiksi tai jopa koko kesäksi. Myös saunan käyttö sovitusti mahdollista.

Ympäristö ja ohjelmaa:

Vaihtelevamaastoinen (yli 260 putkilokasvia) tila sijaitsee Saarijärven salomailla osittain erämaisen maiseman ympäröimänä. Alkuperäiset rakennukset sijaitsevat mäen harjanteella, josta tiet vievät alas suurelle tumma- ja puhdasvetiselle Havulammelle. Saunarannoista valtaosa on hiekoitettu sopiviksi myös lapsille. Useimmista mökeissä löytyy sadepäivien varalle luettavaa.

Seudun nähtävyyksiä ja tapahtumapaikkoja ovat mm. Julmat lammit (13 km), huvipuisto (16 km), laskettelurinteet (25 km), kivikautinen asuinpaikka (29 km), liikuntapaikat (22 ja 36 km), Pyhähäkin kansallispuisto (42 km), Kulhanvuori (43 km) ja Salamanperän kansallispuisto (74 km). Lisäksi kylpylä, kesäteattereita, museoita ja tanssipaikkoja. Lisätietoja Visit Saarijarvi.

Tulo-ohjeet:

  • Juna: Rautatieasema Jyväskylässä (87 km).
  • Bussi: Bussipysäkki Kalmari, 5 km.
  • Auto/pyörä: Saarijärveltä 13-tietä länteen n. 15 km Kalmarin kylään. Sieltä 5 km tilalle. Tarkat ohjeet varatessa.

Aukiolo ja hinnat:

Osa tiloista on avoinna koko vuoden. Tilat on aina varattava etukäteen.

Mökkihinnat ja tarkempaa tietoa vaihtoehdoista löytyy osoitteesta www.lamminkangas.fi.

Mökin varaus www.lomarengas.fi, Booking.com, tai suoraan omistajalta puh. +358 40 703 0519  (kirsti.hetemaki@gmail.com). Aitat ja muut tilat varattavissa ainoastaan omistajalta, jolta voi myös tiedustella etätyömahdollisuuksista.

Halukkaat voivat myös ilmoittautua kerran keväällä/syksyllä pidettäviin rakennustalkoisiin, joilla tarjotaan kasvisruokaa leppoisan seurustelun merkeissä – ei maksua.

Ekotekoja Lamminkankaan Lähteellä:

  • Lamminkankaan Aakun vuonna 1900 perustaman torpan ympäristöä vaalitaan ja pyritään säilyttämään pellot sekä luonnon monimuotoisuus.
  • Tilalla sijaitseva mehiläistarha on lisännyt eri kasvien kukintaa.
  • Kolme pientä kosteikkoa on perustettu peltojen vetisempiin kohtiin.
  • Puitten on annettu kasvaa tai niitä on istutettu teitten varsille, synnyttäen näin viihtyisiä puukujanteita. Metsiin on jätetty lahopuuta.
  • Vanhoja rakennuksia on korjattu olemassa olevaa säilyttäen ja luonnonmateriaaleja suosien.
  • Kierrätysmateriaalia on käytetty mahdollisimman paljon rakentamisessa ja sisustamisessa. Useat vanhat rakennukset ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Tilalle onkin siirretty monia vanhoja hirsirakennuksia, joista useimmat ovat olleet hävitysuhan alla.
  • Tilalle tuleva sähkö tuotetaan aurinkovoimasopimuksen kautta.