Hallitus ja toimihenkilöt 2020

 

Puheenjohtaja:

Kristiina Liinaharja
Tammela / Vekkilän museotila
krisse@liinaharja.fi

Emännöin tammelalaista Vekkilän Museotilaa, jonka hiekkamullassa suvun juuret valuvat satoja vuosia syvään. Museoalueeksi kaavoitetulla perinnepihalla kotimuseo, majoitusaitat ja kokoussauna kutsuvat menneen ajan tunnelmaan. Suomenlampaat, maatiaisnaudat ja -kanat sekä perinnekasvit tarjoavat käsinkosketeltavaa historiaa, perinnebiotoopit ja luonnon monimuotoisuuskohteet taas tutustuttavat tämän päivän ympäristönhoitoon.
Maatilan ohella olen toiminut sosiaalialan pilottihankkeissa, kyläasiamiehenä, työvalmentajana, osuustoimintaneuvojana ja hevostoiminnan ohjaajana. Erityisen lähellä sydäntäni on elinympäristömme kaikinpuolinen kantokyky: ekologinen, eettinen, sosiaalinen ja inhimillinen.

Toiminnanjohtaja:
Terhi Arell
Turku
eceat@eceat.fi

Tutustuin ECEAT-matkailuverkostoon jo 1990-luvulla, sen Ruotsiin ja Norjaan tuoneen hollantilaispariskunnan kautta, ja pääsin mukaan kansainväliseen tapaamisen Puolassa. Järjestö veti puoleensa, sillä sen päämäärissä yhdistyi monta minulle tärkeää asiaa: luonnonsuojelu, luomu, kulttuuriperinteiden vaaliminen sekä into oppia lisää sekä omista juurista että muista kulttuureista.

Kun rahoitusta 2000-luvun alussa löytyi, työskentelin vetäjänä Luomuliiton Luomua ja kestävyyttä matkailuun –hankkeessa. Sen avulla Suomeen luotiin oma luomumatkailuverkosto. ECEAT Suomi ry:n perustamisen jälkeen toimin ensimmäisenä puheenjohtajana.

Koulutukseltani olen FM, pääaineena kansatiede. Olen myös opiskellut mm. ympäristönsuojelua, kehitysmaatutkimusta, kieliä ja kääntämistä sekä viestintää. Taustalta löytyy myös mm. keruutuoteneuvojan ja keraamikon koulutus. Matkailukokemusta on kertynyt luomumatkailun lisäksi mm. ruotsalaisesta matkustavasta kansanopistosta.

ECEAT-työn lisäksi toimin ajoittain vapaana toimittajana. Olen myös turkulaisen kestävää elämäntapaa, käsityöperinteitä ja permakulttuuria edistävän Elävän kulttuurin Koroinen ry:n puheenjohtaja sekä asuinalueeni asukasyhdistyksen hallituksen jäsen. Rakkaisiin harrastuksiini kuuluvat mm. kansantanssi ja  -musiikki, valokuvaus ja puutarhanhoito.

 

Hallituksen varsinaiset jäsenet:

Susann Rännäri – Luomuliiton toiminnanjohtaja

Sipoo
1.3.2018 lähtien olen ollut Luomuliitolla töissä, ennen sitä olin ProAgrialla 10 vuotta neuvojana ja kehityspäällikkönä. Olen taloudellisesti ajatteleva idealisti, kahden teini-ikäisen tytön äiti ja yhden koiran omistaja.
Asun Sipoossa Majvikin Biodynaamisella tilalla.
susann.rannari@luomuliitto.fi

Johan Heino
Puolanka / Aska
johan@aska.fi

Olen Askan Erämajojen isäntä, mutta myös elävä esimerkki etätyöläisestä. Toimin helsinkiläisen kirjapainon myyntipäällikkönä pääasiassa kotoani käsin, nopean valokuitukaapelin tarjoamien hyvien tietoliikenneyhteyksien ansiosta. Toimin aktiivisesti myös mm. paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä, olen SPR:n paikallisosaston puheenjohtaja ja olen pyörinyt ajoittain aktiivisena pessimistinäkin. Puolangalla siitä ei oikein voi välttyäkään.

Olen toiminut vuosikymmeniä eri tasoilla luonnonsuojelujärjestöissä ja sydäntäni lähinnä on kainuulainen luonto, sen eläimet ja kasvit ja niiden säilyttäminen myös tuleville sukupolville. Askan mäntykankailla olen voinut harrastaa mielipuuhaani, sienestystä ja mm. herkkutatit kuuluvat olennaisena osana omien ja myös asiakkaillemme tarjottujen aterioiden raaka-aineisiin. Luonnossa liikkuminen, myös luonnon valokuvaaminen on minulle ollut läheinen harrastus oikeastaan koko ikäni.

Susanna Auvinen
Turku
susanna.auvinen@elisanet.fi

Olen pienmatkailija, joka viihtyy kaukana turistirysistä. Vanhemmiten telttayöpymiset eivät niinkään houkuttele, vaan yöksi kaipaa lämpimiin sisätiloihin, kunnon sänkyyn. Luomumatkailun piirissä toimimalla toivon voivani edistää eri mahdollisuuksista tiedottamista ja uusien kohteiden löytämistä. Luomumatkailijana arvostan lyhyitä (lyhyehköjä) etappeja, jotka voi taittaa joko lihasvoimin tai julkisilla kulkumuodoilla. Vastikään eläköityneenä odota mahdollisuutta suunnata uusiin kohteisiin ja seikkailuihin.

Anni Korhonen
Valtimo
Puukarin Pysäkki

Gustav Söderström, Sipoo, Majatalo Box B&B

 

Varajäsenet:

Sami Karelahti
Vantaa
sami.karelahti@gmail.com

Olen toiminut ympäristötoimialalla erilaisissa tehtävissä lähes 15 vuotta. Pisin työkokemus minulla on Pohjoismaisesta ympäristömerkinnästä, missä edistin erityisesti hotellien, ravintoloiden ja siivouspalveluiden ympäristöasioita. Aiemmin olen toiminut hankekoordinaattorina Vanamo-hankkeessa Lahden seudulla. Hankkeen tarkoituksena oli tuoda esille kestävään kehitykseen liittyviä arvoja ja toimintoja. Keinoja olivat mm. seminaarit ja tapahtumat asukkaille ja koululaisille suunnattu ympäristökasvatus.

Haluan toimia kestävällä ja ekologisella tavalla myös omassa elämässäni. Pyöräilen tai kävelen aina lyhyet matkat (myös talvisin) ja käytän joukkoliikennettä lähes päivittäin. Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa ja nautin uimisesta luonnonvesissä kesäisin. Ja mitä olisi kesä ilman kotimaisia punaisia ja sinisiä marjoja.

Koulutukseltani olen hallintotieteen maisteri ja olen opiskellut ympäristöpolitiikkaa Tampereen yliopistossa. Pro graduni tein luomumatkailusta. Tutkielmassani tutkin luomumatkailua suhteessa muihin matkailumuotoihin sekä kartoitin luomumatkailuyrittäjien näkemyksiä luomumatkailusta. Tutkielmani on vapaasti luettavissa Tampereen yliopiston tietokannassa: http://tampub.uta.fi/ (haku: Karelahti).

Kirsi Ilola
Valkeakoski / Ilolan maatilamatkailu
kirsi@ilolanmaatila.fi

Olen keski-ikäinen maatilamatkailuyrittäjä, joka on hurahtanut maatilamatkailutoimintaan. ECEAT-toimintaan tutustuin luomumatkailuhankkeen aikana. Olen myös mm. Lomalaidun ry:n, MTK Akaa-Sääksmäki ry:n, Valkeakosken Yrittäjät ry:n, Veronmaksajat ry:n ja Valkeakosken paikallisosaston hallituksien jäsen, Pirkanmaan matkailu ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja. Toimin myös Valkeakosken kaupungin luottamustoimessa (tekninen lautakunta).

Maatilallamme on luomuviljelyssä peltoa yli 40 hehtaaria sekä kotieläimiä, mm. Aberdeen Angus-rotulihakarjaa, lampaita, kaneja, kanoja, kissoja, koiria, hevosia jne. Hevostallimme on SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, jossa pääosin ratsastustuntitoimintaa sekä maatilamme lomalaisille ratsastusta ja hevosajelua.

Tilallamme on palveltu maatilamatkailuasiakkaita vuodesta 1983. Vanhempamme Marja ja Leo Ilola aloittivat matkailutoiminnan, jota olemme sisareni Mervin kanssa jatkaneet ja toivottavasti jompikumpi lapsistani jatkaisi tätä toimintaa maatilallamme. Minulle on tärkeää, että maaseutu pysyy elinvoimaisena ja kehittyvänä, luoden palveluja ja työpaikkoja sekä taaten suomalaisen ruoan aitouden. Sekä ruoan alkuperä myös se että maatilan toimintaa ja eläimiä voi kuluttajille tuoda esille.

Anna Kamara
Fiskars
annamaariakamara@gmail.com

Olen Fiskarsissa asuva yrittäjä ja museopuutarhuri. Koulutukseltani olen FM. Valmistuin aikoinani Helsingin Yliopistosta aineyhdistelmällä maantiede, kasvitiede ja maisema-arkkitehtuuri. Yritykseni on erikoistunut museopihojen ja vanhojen puutarhojen kunnostamiseen. Pitkäaikainen hoitokohde on Sagalundin museopuutarha Kemiönsaarella. Siellä puutarhan hoidon ohella työhöni kuuluu lasten kanssa viljely ja koulupuutarhojen perustaminen osana lastenkulttuurikeskustoimintaa. Fiskarsissa viljelen luonnonmukaisesti vihanneksia myös myyntiin lähiravintoloille ja kyläläisille. Aikaisemmin työskentelin erilaisissa maisemanhoitohankkeissa mm. Hämeenkyrössä. Maatiaisasia ja siemenviljely tulivat tutuiksi toimiessani Maatiainen ry:n siemenvastaavana (2007-2012). Olen myös toiminut aktiivisesti Suomen ekokyläverkostossa (Skey). Kasvukausi on minulla työntäyteistä aikaa. Talvella on sitten paremmin aikaa muullekin.

Marjaana Lahtua, Orivesi, Lahtuan tila

Anu Taivainen, Kemiö

 

Rahastonhoitaja:
Anna-Mari Brask, Turku

Nettisivujen tekninen kehittelijä:

Juha Kaitanen