Purola Farm

Sijainti ja yhteystiedot

Luomutila Keski-Suomessa Pajupuron kylässä, 10 km Saarijärveltä etelään.

Kielitaito: englanti, luxemburg, ranska, saksa

Kohteesta tarkemmin

Purola Farm on vuonna 2010 perustettu perheyritys. Luomutilamme sijaitsee Saarijärvellä, Katajajärven rannalla, keskellä kauneinta maalaismaisemaa Keski-Suomessa.

Tarjoamme viihtyisää majoitusta majatalossamme, maistuvia aamiaisia ja illallisia, kivoja maatilalomia perheille, mukavaa tekemistä leirikouluille sekä turvehoitoja ja TYKY-, kokous- ja juhlapalveluja ympäri vuoden (max 30 henkeä).

Tallimme on SRLn jäsentalli ja hyvin koulutetuilla islanninhevosillamme pääset osallistumaan askellajitunnille, maastoon ja hevosvaelluksille, sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan tai vaikkapa leireilemään useammaksi päiväksi! Meillä järjestetään leirejä niin nuorille, aikuisille kuin perheillekin.

Luonnon kunnioitus ja ekologiset arvot ovat tärkeitä tavoitteita toiminnassamme. Hevostoiminnassa ja lasten yhteisöllisessä viikonlopputoiminnassa teemme yhteistyötä Pelastakaa lapset ry:n kanssa.

Majoitusta löytyy puu- ja hirsirakenteisista taloista, joista vanhimmat ovat yli satavuotiaita. Vuodepaikkoja on yhteensä 22 (majatalossa 6 kpl 2-4 hh ja aitassa 2 kpl 2 hh). Myös olohuone ja ruokasali. Keittiössä mikroaaltouuni, ulkona voi grillata. Majatalossa ja rannassa on puulämmitteiset saunat. Lapsille sänkyjä, syöttötuoleja ja turvallista nurmikenttää leikkimiseen. Kulku myös pyörätuolilla, inva-WC löytyy.

Luomutilallamme harjoitetaan peltoviljelyä ja kasvatetaan hedelmäpuita, erilaisia marjapensaita sekä raparperia. Puutarhatuotteet ovat siirtymävaiheessa luomuun. Tilan metsissä on luomusertifiointi, keruukasveina puolukka, mustikka, variksenmarja ja kanttarelli. Tila on myös WWOOF:n jäsen.

Ruokapalveluissa on päivittäin tarjolla maalaisaamiainen ja kesäsesonkina (ma-la) kolmen ruokalajin kotiruokapäivällinen seisovasta pöydästä (myös gluteeniton, laktoositon, vege ja vegaani). Aterioilla käytetään paljon luomuraaka-aineita omasta metsästä ja puutarhasta, ja leivotaan luomujauhoista. Kananmunat ovat omalta tilalta. Muuten ostetaan mahdollisuuksien mukaan luomu- ja varsinkin lähituotteita. Lähiruokana saadaan mm. salaatit ja yrtit, ylämaankarjan liha ja kala. Välillä myynnissä on mm. paikallista villalankaa ja hunajakosmetiikkaa.

Ympäristö ja ohjelmaa

Isäntäperheen lisäksi tilallamme asuu islanninhevosia, minishettis, miniatyyrihevonen, kissoja, koira sekä kiuruvetisiä ja ilmajokelaisia kanoja. Lapset saavat tutustua eläimiin.

Aikuisille tarjolla on mm. ratsastuskursseja ja -valmennuksia, hevosmiestaitojen opettelua sekä ruoka- ja villiyrttikursseja. Kursseista ilmoitetaan Purola Farmin Facebook-sivulla.

Vierailijoille lainataan soutuveneitä, kanoottia, polkupyöriä, lumikenkiä ja pulkkia. Ympäristöstä löytyy ratsastuspolkuja ja hiihtolatuja, ja lähiseudulta merkittyjä vaellusreittejä 15 km. Oma pieni hiekkaranta uimiseen. Ulkopelejä (lento- ja sulkapalloa, jalkapalloa). Greencare-toimintaa (SPHT, yhteisöllinen viikonlopputoiminta). Myös mahdollisuus osallistua maatilan töihin (esim. hevosten ja kanojen hoito).

Saarijärven seudulla on tarjolla mm. laskettelua ja hiihtoa, vaellusreittejä luonnonpuistoissa, uimahalli-kuntokeskus, keilahalli, puuhapuisto, Kukonhiekan tanssilava sekä kulttuuririentoja, kuten museoita, teatteria ja konsertteja.

Tulo-ohjeet

 • Juna: Jyväskylä 65 km
 • Bussi: Saarijärvi 12 km
 • Auto/pyörä: Saarijärveltä lähdettäessä tietä nro 13 kohti Ähtäriä. Käänny oikealle Myllymäentielle (633), jatka 2 km, ja käänny vasemmalle Pajupurontie. Jatka 7 km, kunnes oikealle Kekkosentie. Jatka 1,5 km ja Purola Farm on oikealla.

Aukiolo ja hinnat

Auki koko vuoden. Ennakkovaraus tarpeen.

 • 1 hh 67 e / 2 hh 47 e/henki. Sisältää aamiaisen. Puolihoidolla 90 e/ 110 e. Päivällinen 23 e.
 • Tarkemmat hinnat tiedusteltaessa/yrityksen omilta nettisivulta.
 • Etu ECEAT:in jäsenille ja ilman moottoriajoeuvoa saapuville: ilmainen nouto pysäkiltä.

Ekotekoja

 • luomusertifioituja metsiä hoidetaan jatkuvan kasvatuksen periaatteella
 • pelloilla suojavyöhykkeet ja puron alue on suojeltu
 • huonekohtainen lämpötilan säätö, vesikiertoinen lattialämmitys, varaavat takat, 3-kertaiset ikkunat, paikallinen Termex-villa seinissä.
 • klapilämmitys oman metsän puilla, aurinkokeräimet sekä ilma-vesilämpöpumppu
 • pesu- ja tiskikone käyttää puilla lämmitettyä vettä
 • hevosille kerätään sadevettä, astiat ja pyykit pestään lyhyellä ohjelmalla
 • biojäte kompostoidaan itse tai osa ruuista menee kanoille
 • kierrätys kunnossa: muovi, metalli, lasi, palava jäte (pahvi/paperi), kierrätettävä pahvi/paperi, patterit ja lamput, vaatteet ja lumput
 • rakentamisessa ja rakennusten ylläpidossa suositaan paikallisia tuotteita ja materiaaleja
 • työvoima ja ostopalvelut lähialueelta.

Tulevaisuus

 • puutarhatuotteet ovat siirtymävaiheessa luomuun
 • käymme kestävän ja vastuullisen  matkailun seminaareja ja koulutuksia. Tulossa huonekansio, jossa kerrotaan mm. luonnon ja energiansäästämisestä.