Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Vekkilän museotila

Sijainti ja yhteystiedot

Matkailu- ja ohjelmapalveluja pienellä perhetilalla 8 km Forssasta
Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi, saksa

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Tammelan kirkonkylässä Pyhäjärven rannalla sijaitseva Vekkilän sukutila päärakennuksineen ja pihapiireineen kutsuu 1700-luvun idylliin. Museo, kahvila ja kotieläinpiha ovat auki kesäsunnuntaisin klo 12-18. Tilalla pidetään maatiaisrotuisia eläimiä kanoista kyyttöihin ja lampaisiin.

Puutarha pursuaa marjapensaita ja omenapuita, suunnitteilla on myös yhteisöpuutarhatoimintaa. Tilalla on useita perinnebiotooppeja ja lumo-kohteita. Paikka sopii erityisesti lapsiperheille ja ryhmille (max 50 h).
Aamiaismajoitusta vaatimattomissa mökeissä ja aitassa (2-4 hh). Kokoussauna. Leirintämahdollisuus. Ryhmäruokailut tilauksesta. Lähi-, luomu- ja villiruokaa.

Ympäristö ja ohjelmaa

  • Vekkilän museotilalla on tapahtumia, työnäytöksiä ja kursseja. Tilauksesta poniratsastusta, eläinavusteista toimintaa, eläintenhoitoleirejä, melonta- ja luontoretkiä sekä perinnepäiviä.
  • Retkikohteita ovat mm. Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, Korteniemen perinnetila, Forssan historiallinen keskusta ja kansallinen kaupunkipuisto, Saaren kansanpuisto, Kaukolanharjun näkötorni ja Jokioisten Elonkierto. Kivan ajomatkan päästä löytyy myös Muumilaakso ja Puuhamaa. Seudulla on myös monipuolinen ulkoilureittiverkosto.
  • Kesätapahtumia ovat mm. Hakkapeliitta-tapahtuma, Makkaramarkkinat ja Holjat Markkinat, Suvi-illan Maraton ja Bella Italia.

Tulo-ohjeet

  • Juna: Rautatieasema Hämeenlinnassa (45 km).
  • Bussi: Bussipysäkki 200 m., useat pikavuorot Forssaan (8 km)
  • Auto/pyörä: Helsingin suunnasta (2-tieltä) ennen Forssaa oik. ja 4 km päässä taas oik. kohti Tammelaa. Tammelan kk:ssa kirkon ohi Portaaseen päin kunnes oik. Vekkiläntie ja seuraava oik. Kirjurintie. Pyöräreitti myös Hämeen Härkätien kautta.

Aukiolo ja hinnat

  • Museo/kahvila sunnuntaisin kesä-elokuussa, majoitus touko-syyskuussa (varaus 3-6 vrk isot ryhmät).
  • Hinnat tiedusteltassa tai yrityksen omilta nettisivuilta.