Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Taulun Kartano

Sijainti ja yhteystiedot

Menneen ajan nostalgiaa tämän päivän mukavuuksilla 35 km Jyväskylästä
Kielitaito: suomi, englanti, saksa, ruotsi

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Taulun kartano tarjoaa vierailijoille menneen ajan nostalgiaa tämän päivän mukavuuksilla. Palveluihin kuuluvat majoitus-, juhla- ja kokouspalvelut. Mukavuuksin varustetut vierashuoneet on sisustettu 1800-luvun kartanoromantiikan tyyliin. Valittavana on 14 tunnelmallista 2h huonetta (lisävuotein), ”Kauppiaan kammarit” perhehuoneisto sekä Villa Kangastus -huvila (8 hlö) ja Villa Riihiranta (2 hlö). Osaan huoneista myös lemmikit ovat tervetulleita.

Kartanon kokouspalvelut tarjoavat erikokoisia tiloja ja paketteja 8 hengen Isännän kamarista 150 hengen Wäentaloon asti. Saunat ovat osa palvelujamme ja valittavana on päätalossa toimiva Puutarha-spa tai järven rannalla maalaiskylpylä, jossa nautit perinteisestä savusaunasta, aromisaunasta ja lämpimästä ulkoaltaasta.

Kartanossa toimii A-oikeuksin kesäravintola heinäkuussa ja tilausravintola ympäri vuoden. Valittavana buffet, a la carte- tai cocktail-tarjoilu, myös erilaisia teemamenuja. Kotimaisen ruokakulttuurin ja lähiruuan kehittäminen on yritykselle tärkeää. Lähialueen raaka-aineet sesongeittain ovat ravintolan perusta. Läheltä saadaan myös riistaa ja järvikalaa.

Kartano sai v. 2008 kunniamaininnan Vuoden maatila -kilpailussa ja Visit Jyväskylän matkailun tunnustuspalkinnon 2018.

Historiallisen kartanon tarina ulottuu yli 100 vuoden päähän. Sotilasvirkataloksi 1849 perustetun tilan historiaan kuuluvat paikalla on toimineet koulu, postipysäkki, kyläkauppa ja metsähavaintotila. Pihapiiristä löytyy vanhoja aittarakennuksia, vanha wäentalo, makasiinirakennus, viljankuivaamo ja riihi, jotka on kunnostettu ekologisesti, kunnioittaen alkuperäistä aikakautta. Miljööseen kuuluu pihapiirin vanhojen puiden ja hedelmätarhan lisäksi perinteistä maalaismaisemaa.

Taulun Kartano on osa Arts & Crafts Restaurants oy perheyritystä, jonka arvomaailmassa perinteet ja ekologisuus ovat kulmakiviä. Yrityksemme toinen kohde on Harmooni Jyväskylän keskustassa. Harmooni sijaitsee 1910 rakennetussa vanhasa harmoonitehtaassa ja se on maakunnallinen suojelukohde. Harmoonilla palvelee à la carte Kellariravintolassa, Harmooni Garden puutarhaterassi kesäisin, sekä tilausravintola.

Harmoonilla ja Taulun Kartanossa on panostettu ruokatuotteen osalta lähituottajien raaka-aineisiin sesongin mukaisesti. Valikoimassamme on myös paikallisia oluita ja luomumehuja. (https://www.harmooni.fi/ravintola/lahituottajamme/)

Ympäristö ja ohjelmaa:

Taulun kartano sijaitsee Toivakan Kankaisten kylällä Keski-Suomessa, vain 35 km päässä Jyväskylästä.

Kartanossa ja lähiympäristössä riittää ohjelmavaihtoehtoja: mm. opastetut pyöräretket, opastetut luonto-, marja-, sieni-, kala- ja pilkkiretket, lumikenkäretki/hankihiihto. Kartanosta järjestetään opastettuja retkiä Keski-Suomen kansallispuistoihin. Soutuvene on lainattavissa.

Tilauksesta mm. maalaiskylpylän hemmottelupaketit (mm. hierontaa), taontapaketti, huovutustunti.

Lähiseudulla on useita luontokohteita, mm. Lapinjärven lintutorni (5 km). Kartanon oma luontopolku johtaa Hautajärvelle ja Hautavuorelle (nimi juontaa jääkauden aikaisesta supasta, ’akonhaudasta’), Leivonmäen luonnonsuojelu alue.

Kartanon Riihiteatterin näytökset heinäkuussa. (http://taulunkartano.fi/kartanon-riihiteatteri/ )

Tulo-ohjeet:

  • Juna: Rautatieasema Jyväskylä 35 km
  • Bussi: pikavuoropysäkki Makkola 4 km, bussiasema Lievestuore 10 km, paikallisvuorot Taulun tien risteys 1,5 km.
  • Auto/pyörä: Tarkat ajo-ohjeet www.taulunkartano.fi.

Aukiolo ja hinnat:

Tilauksesta auki vuoden ympäri, ennakkovaraus (online/puh/s-posti). Kesäravintola auki heinäkuussa. Katso tarkemmat aukioloajat yrityksen sivuilta.

Hinnat: superior huoneet kahdelle 120 euroa ja standard huone 110 €, (sis. aamiainen), lisävuode aikuinen 35 €/lapsi 25 €, perhehuone 200 €. Päivän kokouspaketti/hlö alkaen 42 €.

Muut hinnat www.taulunkartano.fi.