Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Majatalo Puukarin Pysäkki

Sijainti ja yhteystiedot

Pohjoiskarjalaisia perinneherkkuja ja kestävää kulttuuria Valtimolla, Pielisen Karjalassa
Kielitaito: suomi, englanti, saksa, ruotsi

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Puukarin Pysäkki sijaitsee Pielisen Karjalassa, 8 km Valtimon kirkolta. Majatalo huokuu ekologisuutta ja kestävää kehitystä. Majataloa emännöidään jo toisessa polvessa, joten luomumatkailua on jo Puukarissa harjoitettu 90-luvun alusta saakka.

Tilalla tallaa 6 itäsuomen karjan emolehmää vasikoineen, suomenlampaita sekä kissoja ja koira. Pelloilla kasvaa mm. luomuviljaa,ohraa,kauraa ja ruista, vihanneksia, juureksia ja marjoja. Myynnissä on omaa luomuruisleipää, karjalanpiirakoita ja luomuviljatuotteita sekä paikallisten tekemiä lahjatavaroita.

Matkailijoille talo tarjoaa uniikkeja huoneita yöpymiseen, runsaalla maalaisaamiaisella höystettynä. Majatalossa 9 viihtyisää 2-4 h huonetta sekä Pihapirtti 2-6 henkeä. Pihapiirissä voit myös leiriytyä. Majatalon pirtissä on tilaa 40 ruokailijalle. Ruoka valmistetaan karjalaista ruokaperinnettä hyödyntäenluomu ja lähellä tuotetuista raaka-aineista.Majatalon keittiö tarjoaakin unohtumattoman ruokamatkan itäsuomalaiseen ruokaperinteeseen.

Ympäristö ja ohjelmaa:

Tilalla voi opiskella luomuviljelyä ja perinnetaitoja. Savusaunana toimii vanha 1800-luvulla rakennettu riihi. Talvella vietetään mm. Kalevalanpäivää, Laskiaistiistaita ja muita juhlapyhiä perinteen mukaisesti. Ohjattuja retkiä Murtovaaran talomuseoon.

Lähellä Nuolijärvi, luontopolku, näköalapaikka, perinnemaisemia ja pyöräilyreittejä. Hiidenportin ja Tiilikkajärven kansallispuistoihin 25 km. Hyvät mahdollisuudet myös melontaa.

Puukarin Pysäkki on ”Majatalosta Majataloon hiihtovaellus” -reitin lähtöpiste. Hiihtää voi myös 5 km valaistulla ladulla ja 8 km Paalajanvaaran kierto -perinteisellä ladulla.

Tulo-ohjeet:

  • Juna: Rautatieasema Nurmes (35 km).
  • Bussi: Bussipysäkki 200 m.
  • Auto/pyörä: Joensuusta Kajaaniin vievän valtatien nro 6 varrella, 32 km Nurmeksesta pohjoiseen.

Aukiolo ja hinnat:

Avoinna ma-la 10-18, su kiinni. Kesäkuukaudet ma-su 9-20.

Täysihoito alk. 82 €/hlö, puolihoito alk. 72 €/hlö. Aamiaismajoitus 66/72 €/1hh, 94/102 €/2hh. Lounas alk.15 €, pitopöytä alk. 25 €.