Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Hykkilän Huvilat

Sijainti ja yhteystiedot

Luonnonrauhaa hämäläisessä Hykkilän kylässä Tammelassa, 15 km Forssasta itään
Kielitaito: suomi, englanti

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Hykkilässä voit nauttia luonnon hiljaisuudesta ja viettää kiireetöntä lomaa. Hykkilän Huvilat on osa Sipilän vanhaa sukutilaa, josta löytyy ensimmäisiä merkintöjä jo vuodelta 1539. Nyt Sipilä on luomumaatila, ja Pekka ja Marjo tilan 22. isäntäpari. Pelloilla viljellään luomuviljaa.

Kuivajärven rannalla sijaitsevissa Hykkilän Huviloissa voit majoittua kaikkina vuodenaikoina. Vuokrattavana on hirsimökit Hiekkuri ja Rantatörmä sekä lomahuvila Rantapytinki. Hyvin varustelluilla mökeillä on käytössä omat pihat, terassit, rannat ja soutuveneet.

Hiekkuri ja Rantatörmä ovat kaksitasoisia mökkejä. Niissä on 2 makuuhuonetta ja yhteensä 5 vuodetta. Yläkerrassa on myös aulahuone. Rantapytinki on yhdessä tasossa oleva huvila. Avara olohuone on yhteydessä avokeittiöön. Makuuhuoneita on kaksi ja niissä on yhteensä 5 vuodetta. Olohuoneessa on lisäksi pieni vuodesohva. Huvilalla on erillinen wc, pesuhuone-wc tila ja sauna sekä varaava takka.

Rantatörmän ja Rantapytingin rannassa on oma laituri. Hiekkurissa on loiva ja hyväpohjainen ranta, joka soveltuu hyvin lapsiperheille.

Ympäristö ja ohjelmaa:

Hykkilän Huviloille vievän mökkitien varrella on peltoja ja metsää. Rantatörmän vieressä on pieni lehtomainen metsä, jossa on 0,5 km pituinen merkitty metsäpolku. Hykkilän kylässä on hyvät sieni- ja marjametsät. Kuivajärveltä on yhteys toiseen Tammelan suureen järveen Pyhäjärveen.

Mökeillä on käytettävissä tikkataulu, mölkky, lapsille leluja, erilaisia kesäpelejä sekä puu/hiili- ja kaasugrillit. Kalastusvälineitä, sähköperämoottoreita, polkupyöriä, hiihtovälineitä ja frisbeekiekkoja vuokrataan.

Lähiseudulta löytyy mm. opastettuja luontoretkiä, ratsastusta, kanootin- ja sup-lautojen vuokrausta, maastohiihtoa, lumikenkäilyä, kursseja ja hoitoja. Pekka ja Marjo kertovat mielellään paikkakunnan ja alueen historiasta, kulttuurinähtävyyksistä ja tapahtumista.

Retkikohteita: Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, Saaren kansanpuisto, Korteniemen perinnetila, Forssan museo, Forssan luontomuseo, Kaukolanharjun näkötorni, Jokioisten Elonkierto, Jokioisten museorautatie, frisbeegolfratoja ( Forssa, Jokioinen, Tammela).Seudulla on monipuolinen ulkoilureittiverkosto. Kesällä mm. Hakkapeliitta-tapahtuma, Bella Italia-italialaisia ajoneuvoja tapahtuma, Pick Nick-harrasteajoneuvotapahtuma, Rautakankikävelyn MM-kisat.

Tulo-ohjeet:

Juna: juna-asema Hämeenlinna, 40 km.
Bussi: Tammela, Myllykyläntie 6 km. Voimme myös hakea vierailijat Forssasta.
Auto/pyörä: Ajo-ohjeet googlesta ”Hykkilän Huvilat”

Aukiolo ja hinnat:

Avoinna vuoden ympäri, ennakkovaraus tarpeen.
Hinnat saa tiedusteltaessa tai yrityksen omilta nettisivuilta.

Etu ECEAT Suomen jäsenille ja ilman moottoriajoneuvoa saapuville:
ilmainen nouto Forssan linja-autoasemalta.

Ekotekoja:

  • Hiekkuri-mökin katolla on aurinkopaneelit, joista osa sähköstä kaikkiin mökkeihin.
  • terassit ja mökkien seinät maalataan luontoystävällisillä maaleilla.
  • huoneenlämmöt lasketaan pari astetta, kun ei asiakkaita.
  • suurin osa puhdistus- ja pesuaineista ovat ympäristölle haitattomia.
  • asiakkaille kerrotaan sähkön- ja vedensäästöstä, jätteiden kierrätyksestä ja siitä, miten luonnossa tulee toimia.
  • soutuveneissä vain sähkökäyttöisiä perämoottoreita.
  • isäntä ja emäntä ovat jäseniä paikallisessa järvensuojeluyhdistyksessä.
  • peltojen reunavyöhykkeet ja vesistöjen suojavyöhykkeet huomioidaan.
  • metsiin jätetään lahopuuta.

Tulevaisuus:

Huolehdimme siitä, että mökkialue pysyy kulttuuriperintöajatuksemme mukaisena. Pyrimme lisäämään jätteiden kierrätystä.