Suomen luomumatkailuyhdistys - ECEAT Suomi ry

Hotelli Krepelin
Hotelli Krepelin

Hotelli Krepelin

Sijainti ja yhteystiedot

Majoitusta 1800-luvun alun merikauppiaan pihapiirissä Kristiinankaupungissa
Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

Tietoja kohteesta

Kohteesta tarkemmin

Hotelli Krepelin sijaitsee Kristiinankaupungin suojellun puutaloalueen keskustassa, kivenheiton päässä torilta. Tavoitteena on tarjota vierailijoille ainutlaatuisia majoituskokemuksia. Myös juhlapalveluja max 30 hengelle.

Vuodesta 2002 lähtien Krepelinin visiota on toteutettu palauttamalla suojellun pihapiirin huoneistoja päärakennuksen pystytyksen aikaiseen 1810-luvun ilmeeseen. Ikää on muillakin rakennuksilla: ”Pakari”, makasiinit, varastot ja liiteri ovat vuosilta 1806-1870.

Päärakennuksen yläkerrassa asuvat veljekset Esko ja Harri toimivat Krepelinissä jo neljännessä polvessa: isoisän isä Kalle Hektor muutti Kristiinankaupunkiin vuonna 1910, isoäiti Kerttu osti paikan 60-luvulla, ja isoisä Esko piti pihapiirissä huutokauppoja. Isä jatkoi huutokauppa-toimintaa aina 90-luvulle asti, jonka jälkeen Eskon ja Harrin vanhemmat tekivät huutokauppakamarin varastoista hotellihuoneistoja.

Kauniissa päärakennuksessa on vaikutteita eurooppalaisesta uusgotiikasta. Ajalle tyypillistä olivat 1700-luvun lopun värimaailma ja käsityöläisyys, mutta myös orastavan teollisen vallankumouksen tuomat mahdollisuudet. Nykyiset yrittäjät ovat lisänneet vanhaan ilmeeseen 2000-luvun mukavuuksia, yhteistyössä paikallisten museotyöntekijöiden kanssa.

Kodikasta majoitusta:

Konseptina Krepelinissä on: ”Asu kuin kotonasi”. Päärakennuksen alakerrassa, Leivintuvassa ja Makasiinirakennuksessa on yhteensä yhdeksän hotellihuoneistoa, joissa jokaisessa on oma keittiö ja kylpyhuone. Vuodepaikkoja on 30, huoneita 23 ja asuntoja 9.

Päärakennuksen alakerrassa on yksi kahden makuuhuoneen huoneisto ja kaksi yhden makuuhuoneen huoneistoa. Restaurointiopiskelijoiden peruskorjaama Navetta on 2-kerroksinen perhehuoneisto ja suurin asunnoista on 90 m2:n Voudintupa, joka sopii myös perheille.

Entisessä leivintuvassa on kaksi vanhaan tyyliin perusparannettua yksiötä (2 vuodetta). Kesällä voi majoittua myös Maustemakasiinissa ja Hevostallissa, joissa moni kertoo nukkuneensa erityisen hyvin.

Aamiaistarjoilua ei ole, mutta asuntojen keittiöistä löytyy kahvit, teet, myslit, kauraryynit ja mausteet. Kesäsesongin ulkopuolella voi tilata aamiaispaketteja lisämaksusta. Saunomaan majoittujat pääsevät ilmaiseksi.

Uudesta verkkokaupasta löytyy mm. Kristiinankaupungissa kudottuja villasukkia, Krepelinin lahjakortteja, kierrätyskasseja, Kristiinankaupunki-postikorttikokoelmia sekä Pohjanmaan maakuntakukasta mesiangervosta käsintehtyjä vegaanisia ja/tai luomusaippuoita.

Lisätietoja:

 

Ympäristö ja ohjelmaa:

Merikauppiaan pihapiiri suunniteltiin mm. ulkomailta tuotujen suolan ja mausteiden säilytykseen, ostoon ja myyntiin. Hevoskärryjä tuli ja meni. Entisaikojen elämästä saa kuulla Krepelinin tarjoamalla historiaopastuksella.

Ohjelmapaketit:

  • historiapaketti: kävelykierroksella tietoa kaupungin synnystä, 1600-luvusta ja 1700-luvun kauppiasperheen elämästä. Lopuksi Krepelinin oma tarina ja kahvit salongissa 1800-luvun tyyliin.
  • Instagram-paketti: opastettu retki kävellen tai Krepelinin pyörillä kaupungin kauneimmille paikoille.
  • Wellness-paketti: terveyskonsultaatio, ayur veda-filosofian mukainen hoito sekä tuoteyllätyksiä.
  • Lisätietoja ohjelmapalveluista.

 

Hidas kaupunki”. Kristiinankaupunki on Suomen ensimmäinen ja ainoa kansainvälisen Cittaslow-verkoston jäseneksi hyväksytty kaupunki. Slow food -filosofiasta kehittynyt Slow Cities -liike korostaa kiireetöntä elämää, ainutlaatuisuutta ja paikallisuuden kunnioittamista sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja.

Lähialueella riittää nähtävää myös omatoimiretkeilijöille, ja Krepelinin majoittujat voivat lainata polkupyöriä.

  • kävelyretki Kristiinankaupungin 300 talon puutalokeskustassa. Tärkeimmät kohteet (sekä tehtäväreitti lapsille) osoitteessa krsdigimap.com.
  • piknik-retki polkupyörillä Alesundin tai Skatan kyliin tai Kanuunakallioille.
  • Ulrika Eleonoran kirkko, Lebellin Kauppiaantalo, Merimuseo ja Carslron herraskartano
  • Lisätietoja Matkailuneuvonnasta: visitkristinestad.fi (myös kävelykarttoja).

Tulo-ohjeet:

Juna: Pori 100 km, Vaasa 100 km
Bussi: 500 metriä: Kristiinankaupungin linja-autoasema. Bussien ajat ja reitit www.matkahuolto.fi. Onnibussilla pääsee 5 km päähän Lålbyn kylään, johon pitää Kristiinankaupungista tilata taksi. Taksien tiedot mm. täällä.

Aukiolo ja hinnat

Avoinna: koko vuosi

Hinnat:

  • 1 hh 70 e, 2 hh 90 e, (hinnat/hlö 45 e.)
  • aamiaispaketti 10e/hlö
  • sauna muille kuin yöpyjille 10 e/hlö/h.
  • Wellness-paketti 119 e, historiaopastus 49 e/hlö, instagram-paketti 25 e/hlö.
  • Hinnat tiedusteltaessa/yrityksen nettisivulta
  • Etu ECEAT Suomen jäsenille sekä ilman moottoriajoneuvoa ja lentomatkaa saapuville: Onnibussilla tulijat voidaan noutaa ja viedä takaisin Onnibus-pysäkille 5 km päässä Valtatie 8:lla.

Eko- ja kulttuuritekoja:

  • öljylämmitys vaihdettu maalämpöön
  • automaattisesti vuodenaikojen mukaan käynnistyvä ja sammuva lattialämmitys osassa huoneistoja
  • remontissa savimaali
  • omassa blogissa ja sosiaalisessa mediassa ympäristöasiat ja kestävä matkailu esillä.

Tulevaisuus:

  • olemme aktiivisesti mukana kaupungin ja matkailun kestävyyttä edistävissä hankkeissa ja edistämme paikallisen kulttuuriperinnön säilymistä (Harri on mm. Kristiina-Seura ry:n ja Kristiinan Matkailu ry:n hallituksissa)
  • pihapiiriä palautetaan vähitellen 1800-luvun alun ilmeeseen remonteilla, maisemoinneilla ja visuaalisilla ratkaisuilla. Haaveissa myös historialliset asut henkilökunnalle.
  • Pihan suklaakirsikkapensaalle on luvassa 1800-luvulle sopivaa kasviseuraa.
  • pitkällä tähtäimellä myös asuntojen sisätiloja remontoidaan enemmän 1800-luvun alun tyylisiksi, käyttäen mm. perinnemaaleja ja -sävyjä, restaurointitekniikoita sekä rakennus- ja sisustusmateriaaleja.