Pajaharjun muatila

Sijainti ja yhteystiedot

Pajaharjun muatila sijaitsee vehreässä savolaismaisemassa Leppävirralla, Soisalon saarella.

Sijainti kartalla:

Kohteesta tarkemmin

Tilalla on asuttu jo 1500-luvulta ja nykyisetkin rakennukset ovat iäkkäitä. Muatilalla on myös 40 suomenlammasta ja maatiaiskanoja. Pelloilla viljellään mm. viljaa, heinää ja perunaa. Pihapiirissä on 2.5 ha arvokkaita niittyjä ja hakamaita.

Tarjolla on itsepalvelumajoitusta neljässä 4 hengen mökissä. Karjakon ja Raatniemen mökeissä wc ja suihku, Kalasauna ja Kanalan mökki vähemmän varustettuja. Käytössä vene, sauna ja katiska. Myös savusauna. Leiriytyminen 1-3 telttakunnalle.

Ympäristö ja ohjelmaa

Pajaharjun muatila sijaitsee vehreässä savolaismaisemassa Leppävirralla, Soisalon saarella.

Kotjmuseossa voi tutustua n. 2000 esineeseen menneiltä ajoilta ja se on avoinna sopimuksen mukaan kesäisin. Sopimuksesta järjestetään myös tuohityökurssi.

 

Lapsille ja nuorille onkimista, matojen kaivuuta ja eläimiin tutustumista. Järvelle 0.5 km. Myös laavu ja nuotiopaikka. Polkupyöriä ja veneitä voi vuokrata. Lähellä myös luontopolkuja.

Tulo-ohjeet

  • Juna: rautatieasema Pieksämäellä (60 km).
  • Bussi: Bussipysäkki Leppävirta, 17 km, kouluaikaan 1.5 km. (noutopalvelu).
  • Auto/pyörä: Leppävirralta kohti Vehmersalmea (tie 536) ja Konnuslahdessa oikealle Rautalahdentielle, jota ajetaan n. 1.5 km muatilan pihaan. Tila sijaitsee merkityn pyöräreitin varrella.

Aukiolo ja hinnat

Auki koko vuoden (varaus 1 vk)

Hinnat mökistä riippuen 160-300 €/vk. Viikonloppu 140 €. Liinavaatteet 10 €. Teltta 10 €/vrk. Savusauna 20 €.

 


ENGLISH

Pajaharju Farm

Location and contact details

Information about the destination

Pajaharju Farm is located in the middle of verdant Savo countryside in Leppävirta, the island of Soisalo. The farm has been inhabited since the 16th century, and even the current buildings are very old. The Farm Museum contains some 2000 objects from the days gone by. The farm is also home to 40 Finnish sheep and native hens. The fields grow such as cereals, hay and potatoes. In the vicinity of the farm there is 2.5 ha of valuable pastures and woodland meadows.


The farm offers self-catering accommodation in four cabins sleeping 4. The cabins of Karjakko and Raatniemi are equipped with a toilet and shower, those of Kalasauna and Kanala are more basic. A boat, a sauna and a fish trap are at the visitors’ disposal. Also a smoke sauna. Camping for 1 to 3 tents.


Surroundings and activities

Tours of the Farm Museum and e.g. courses in bark craft for pre-booked groups. For children and teenagers fishing, digging for worms and getting to know animals. A lake at a distance of 0.5 km from the farm. Also a hut and a campfire site. Bikes and boats for hire. Also nature trails close by.


Directions

  • Train: Railway station in Pieksämäki, 60 km.
  • Bus: Bus stop in Leppävirta, 17 km; on school days 1.5 km (visitors can be collected).
  • Motorists/cyclists: From Leppävirta take Road 536 towards Vehmersalmi. In Konnuslahti turn right to Rautalahdentie Road. Follow this road for some 1.5 km until you reach the farm. The farm is located on a signposted cycling route.


Opening hours and prices

All year (R, 1 week)

Prices depending on cottage €160-300/week. Weekend €140 €. Bed linen €10. Tents €10/day. Smoke sauna €20.

Destinations by region – click