Hykkilän Huvilat

Sijainti ja yhteystiedot

Hämeessä, Tammelassa, Hykkilän kylässä, 15 km Forssasta itään.

Osoite: Hykkiläntie 586
Puhelin: 050 3696 340
S-posti: hykkilan.huvilat@surffi.net
Info: www.hykkila.fi
Facebook: www.facebook.com/hykkilanhuvilat

Kielitaito: englanti
Laatumerkit: MALO

Kohteesta tarkemmin

Hykkilässä voit nauttia luonnon hiljaisuudesta ja viettää kiireetöntä lomaa. Hykkilän Huvilat on osa Sipilän vanhaa sukutilaa, josta löytyy ensimmäisiä merkintöjä jo vuodelta 1539. Nyt Sipilä on luomumaatila, ja Pekka ja Marjo tilan 22. isäntäpari. Pelloilla viljellään vaihdellen luomukauraa ja luomuhärkäpapua.

Kuivajärven rannalla sijaitsevissa Hykkilän Huviloissa voit majoittua kaikkina vuodenaikoina. Vuokrattavana on hirsimökit Hiekkuri ja Rantatörmä sekä lomahuvila Rantapytinki. Hyvin varustelluilla mökeillä on käytössä omat pihat, terassit, rannat ja soutuveneet.

Hiekkuri ja Rantatörmä ovat identtiset ulkoasultaan ja sisätiloiltaan. Ala- että yläkerrassa on makuu- ja olohuoneet, ja alakerrassa keittiö, pesuhuone/wc-tila, sauna ja varaava takka. Vuoteita mökeissä on 5+1 hengelle. Yhteensä mökeistä löytyy majoitustiloja 18 hengelle. Kulku onnistuu myös pyörätuolilla.

Rantatörmän ja Rantapytingin rannassa on oma laituri. Hiekkurissa on loiva ja hyväpohjainen ranta, joka soveltuu hyvin lapsiperheille.

Ympäristö ja ohjelmaa

Hykkilän Huviloille vievän mökkitien varrella on peltoja ja metsää. Rantatörmän vieressä on pieni lehtomainen metsä, jossa on 0,5 km pituinen merkitty metsäpolku. Hykkilän kylässä on hyvät sieni- ja marjametsät. Kuivajärveltä on yhteys toiseen Tammelan suureen järveen Pyhäjärveen.

Mökeillä on käytettävissä tikkataulu, mölkky, lapsille leluja, erilaisia kesäpelejä sekä puu/hiili- ja kaasugrillit. Kalastusvälineitä, sähköperämoottoreita, polkupyöriä, hiihtovälineitä ja frisbeekiekkoja vuokrataan.

Lähiseudulta löytyy mm. opastettuja luontoretkiä, ratsastusta, kanootin- ja sup-lautojen vuokrausta, maastohiihtoa, lumikenkäilyä, kursseja ja hoitoja. Pekka ja Marjo kertovat mielellään paikkakunnan ja alueen historiasta, kulttuurinähtävyyksistä ja tapahtumista.

Retkikohteita: Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, Saaren kansanpuisto, Korteniemen perinnetila, Forssan museo, Forssan luontomuseo, Kaukolanharjun näkötorni, Jokioisten Elonkierto, Jokioisten museorautatie, frisbeegolfratoja ( Forssa, Jokioinen, Tammela).Seudulla on monipuolinen ulkoilureittiverkosto. Kesällä mm. Hakkapeliitta-tapahtuma, Bella Italia-italialaisia ajoneuvoja tapahtuma, Pick Nick-harrasteajoneuvotapahtuma, Rautakankikävelyn MM-kisat.

Tulo-ohjeet

Juna: juna-asema Hämeenlinna, 40 km.
Bussi: Tammela, Myllykyläntie 6 km. Voimme myös hakea vierailijat Forssasta.
Auto/pyörä: Ajo-ohjeet googlesta ”Hykkilän Huvilat”

Aukiolo ja hinnat

Avoinna vuoden ympäri, ennakkovaraus tarpeen.
Hinnat saa tiedusteltaessa tai yrityksen omilta nettisivuilta.

Etu ECEAT Suomen jäsenille ja ilman moottoriajoneuvoa saapuville:
ilmainen nouto Forssan linja-autoasemalta.

Ekotekoja:

– Hiekkuri-mökin katolla on aurinkopaneelit, joista osa sähköstä kaikkiin mökkeihin.
– terassit ja mökkien seinät maalataan luontoystävällisillä maaleilla.
– huoneenlämmöt lasketaan pari astetta, kun ei asiakkaita.
– suurin osa puhdistus- ja pesuaineista ovat ympäristölle haitattomia.
– asiakkaille kerrotaan sähkön- ja vedensäästöstä, jätteiden kierrätyksestä ja siitä, miten luonnossa tulee toimia.
– soutuveneissä vain sähkökäyttöisiä perämoottoreita.
– isäntä ja emäntä ovat jäseniä paikallisessa järvensuojeluyhdistyksessä.
– peltojen reunavyöhykkeet ja vesistöjen suojavyöhykkeet huomioidaan.
– metsiin jätetään lahopuuta.

Tulevaisuus: Huolehdimme siitä, että mökkialue pysyy kulttuuriperintöajatuksemme mukaisena. Pyrimme lisäämään jätteiden kierrätystä.