ECEAT International

Eurooppalainen ECEAT-verkosto aloitti toimintansa vuonna 1991 useiden ympäristön- ja luonnonsuojelua sekä luomuviljelyä edistävien järjestöjen aloitteesta. Ensimmäiset kohdemaat olivat Puola, Tsekkoslovakia ja Unkari, ja suurin osa matkailijoista hollantilaisia. Vähitellen verkosto laajeni ympäri Eurooppaa. Pohjoismaihin ECEAT saapui 1990-luvun lopussa. Tästä voimme kiittää hollantilaisia Ceciel Verheijtä ja Jan von Boeckelia, jotka Ruotsiin muutettuaan auttoivat pohjoismaisia yhteistyökumppaneita rakentamaan itsenäiset ECEAT-järjestöt Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen.

Ensimmäiset 10 vuotta kansainvälistä ECEAT-liikettä johdettiin Amsterdamissa sijaitsevasta toimistosta käsin, mutta vuonna 2002 perustettiin uusi kansalaisjärjestö ECEAT International, jonka jäsen ECEAT Suomikin on.

ECEAT:in majoituskohteisiin eri maissa kuuluu yli 1300 luomutilaa, perinteistä pientilaa, ekologista majataloa, pientä leirintäaluetta ja ympäristövastuullista hotellia. Yleensä tarjolla on aamiais- ja itsepalvelumajoitusta sekä täyshoitoa, ja monesti voi myös telttailla. Usein kohteet liittyvät kulttuuriperinnön suojeluun tai sijaitsevat kansallispuistojen läheisyydessä, joten ne ovat ihanteellisia tukikohtia myös retkeilylle.

Isäntäperheiden kautta matkailijat saavat tutustua paikallisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriinsa. Joskus vierailijat voivat myös osallistua tilan töihin ja ostaa luomutuotteita. Joissakin maissa, kuten Puolassa ja Tsekissä, ECEAT järjestää myös kiertomatkoja.

ECEAT Internationalin sivuilta löytyvät ECEAT:in jäsenjärjestöjen yhteystiedot eri maissa. Sieltä löytyvät myös linkit kaikkien jäsenjärjestöjen nettisivuille.

  Palaa edelliselle sivulle